Apr 23, 2014

Menu ni sedap dimakan sejuk. Tapi tak boleh makan banyak kalau badan banyak angin. 

kastard labu @ sankaya
1 labu kecil berat 2.2kg
4 telor A
10tbsp caster sugar 
1 tsp vanila
secubit garam
2tbsp kastard
1 kotak kecik santan kara
labu dipotong bahagian atas. korek biji dan sabut.
bahan2 kastard diramas dengan tangan shj. ( blender nanti banyak bubble)
curah dalam labu. cover dengan aluminium foil. kukus selama 1j 15min atau sehingga masak api sedang. cucuk untuk test. penutup labu juga dikukus.balut dan letak bersama labu tadi.
sejukkan semalaman baru potong.
banyak versi di internet.ni saya bust ikut naluri lepas baca beberapa resepi. ada yg guna kuning telur. ada yg tak ada kastard.selamat mencuba.pastikan sejuk betul baru potong


Tagged:

0 comments:

Post a Comment