Oct 9, 2012

Kimi dok merengek nak lauk ni. Favourite dia. Dia boleh ratah gitu ajer tanpa nasi...bestnya kalau masak lauk ni, dari luar pagar dah bau sedap. Simple tapi try la..sedap.Tips,pakai planta ya..jgn pakai butter block yg mahal-mahal..sbb nanti bila melt butter, dia cepat hangus

Garlic Prawn
500g udang
garam untuk perisakan


3-4tbsp majerin
1 @ 1 1/2 labu garlic-tumbuk
lada sulah
garam
1/2 @ sebiji biji lemon

gaulkan udang dan garam. Goreng dengan minyak biasa. Tips, jangan bubuh banyak-banyak dalam kuali, nanti tak kembang cantik.Angkat dan tos

Panaskan majerin.Masukkan garlic, tumis sampai garing. Masukkan udang yang digoreng tadi, sedikit garam, lada sulah. Akhir sekali, perahkan air lemon dan gaul.






Tagged:

0 comments:

Post a Comment